Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Jongeren met autisme krijgen expositie in Museum Rotterdam

Jongeren met autisme krijgen expositie in Museum Rotterdam

Gepubliceerd: Dinsdag 25 juni 2019 14:43

Leerlingen van vijf scholen in Rotterdam hebben vanaf 4 juli een eigen expositie in Museum Rotterdam. OPEN Rotterdam ging langs bij VSO Herenwaard, waar kinderen met autisme wekenlang aan het kunstproject werkten.

‘We moeten jongeren met autisme meer zichtbaar maken voor de maatschappij’, vertelt Gitte Nagel. Ze is afdelingsleider bij VSO Herenwaard, een middelbare school met speciaal onderwijs in Rotterdam Zuid. Leerlingen op deze school hebben een gedragsstoornis, waardoor het er soms net wat anders aan toe gaat dan op reguliere scholen.

Het kunstproject is een initiatief van De Kunstpiloot. Henriëtte Vlessing richtte De Kunstpiloot op met het idee om meer aandacht te krijgen voor kinderen in het speciaal onderwijs. ‘Kinderen in het speciaal onderwijs kunnen een actieve rol spelen in de maatschappij, maar dan moet de maatschappij ze wel kennen.’

Het kunstwerk van de vijf scholen is vanaf 4 juli te zien in Museum Rotterdam. De opbrengst van het project gaat naar Stichting Kinderkampen Rotterdam en Stichting Big Brothers en Sisters of Rotterdam.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services