Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Islamitische gospel tijdens festival Werelds Delfshaven

Islamitische gospel tijdens festival Werelds Delfshaven

Gepubliceerd: Dinsdag 14 november 2017 15:08

Het koor Al Wahda was op het festival Wereld Delfshaven in Grounds. Zij zingen een genre dat niet bekend is in de westerse wereld, maar wel in de islamitische.

Het genre Anasheed is een bekend muziekgenre in de Arabische/islamitische wereld waarin vooral lofliederen en eeuwenoude verhalen van de profeet en spirituele gedichten worden gezongen. Het Rotterdamse zangkoor Al Wahda staat voor saamhorigheid en vrede overbrengen aan de mens en dat doen ze met hun zangkunsten waarover ze als groep beschikken. Ze zingen niet alleen Arabische lofliederen, maar ook Nederlandse, Berberse en Turkse liederen.

Het koor Al Wahda maakt ook deel uit van de sociaal-culturele vereniging Ettaouhid waar ze al lang samenwerken voor een goede maatschappij. “We waren heel actief, al vanaf kleins af aan. Dat is ook de reden hoe we als groep bij elkaar zijn gekomen”, aldus Salaheddine el Moussaoui, lid en zanger van Al Wahda.

Al Wahda doet ook met veel enthousiasme mee aan het evenement Sacred Songs Rotterdam, dat op 1 december plaatsvindt in Pelgrimvaderskerk in Delfshaven. Tijdens het evenement komen verschillende religies bijelkaar. Al Wahda doet mee aan Sacred Songs Rotterdam, omdat de groep het belangrijk vindt om samen te werken met mensen van verschillende culturen en religies om zo samen tot harmonie te komen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services