Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Innovation engineer Claire is vrouw, jong én werkt in de haven

Innovation engineer Claire is vrouw, jong én werkt in de haven

Gepubliceerd: Maandag 26 augustus 2019 12:43

Hoeveel vrouwen er in de haven werkzaam zijn is niet precies duidelijk, maar het zijn er te weinig. Claire den Hertog werkt op de Maasvlakte aan enorme stalen funderingen voor windturbines.

In de aanloop naar de Wereldhavendagen portretteren we jongeren die werkzaam zijn in de haven. En bij havenarbeider denk je natuurlijk aan een zoiets aan een shagrokende man van in de vijftig. Want dat is echt mannenwerk.

Maar dat is helemaal niet waar natuurlijk. Het zijn er misschien weinig, maar ze zijn er wel. Vrouwen die werkzaam zijn in de haven. Claire is innovation engineer voor SIF-group, het bedrijf maakt funderingen voor offshore windmolenparken. Enorme zogeheten monopile’s waar gigantische windturbines op rusten. Claire maakt bedenkt daarbij innovatieve manieren om deze fundering te verbeteren.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services