Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Inbreien en optoppen: succesvolle bouwvormen Rotterdam

Inbreien en optoppen: succesvolle bouwvormen Rotterdam

Gepubliceerd: Woensdag 12 juni 2019 13:26

Meer woningen op hetzelfde oppervlak: verdichting van de stad is ideaal én noodzaak. Ferrie Weeda sprak met Joost Kühne, de Rotterdamse architect die furore maakte met 'inbreien': kleinschalige architectuur die het weefsel van de stad 'repareert'. Met zijn woon-werkpand aan de Boomgaardsstraat won hij in 2009 de Van der Leeuwprijs. Tien jaar later is de bouwopgave voor Rotterdam immens gegroeid. Maar is daarin nog wel plaats voor kleinschalige architectuur?

50.000 woningen erbij in 2040. Dat is de ambitie van de gemeente. Decennialang daalde het inwonertal van Rotterdam, maar de ongekende populariteit van de stad leidt nu tot schaarste op de woningmarkt. Er moet snel bijgebouwd worden. Creativiteit is noodzaak, want 'makkelijke' uitbreidingslocaties, zoals Park 16Hoven en Nesselande, zijn er niet meer. Bouwen in het groen, net buiten de stad, ligt gevoelig. Transformatie van (voormalige) havengebieden gaat langzamer dan gehoopt. De oplossing: het verdichten van de bestaande stad.

Lees het hele artikel door Ferrie Weeda op Versbeton.nl en bekijk hieronder aflevering 3 van onze video-serie:Deze productie is een samenwerking van OPEN Rotterdam en Vers Beton en mede mogelijk gemaakt door Gemeente Rotterdam.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services