Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
In Feijenoord wordt elke maandag de sport netball beoefend

In Feijenoord wordt elke maandag de sport netball beoefend

Gepubliceerd: Donderdag 20 juni 2019 18:23

Rotterdammers hebben weinig te klagen over de hoeveelheid sporten in de stad. Daaronder zijn ook de verschillende ‘exotische sporten’ die bij de meesten nog onbekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de sport netball.

Netball is een sport die in Groot-Brittannië en de voormalig Britse koloniën enorm populair is. In het kort komt het erop neer dat twee teams van zeven spelers tegenover elkaar staan. Scoren doe je door een bal door een net zonder achterplaat te gooien. Je tegenstander aanraken is ten strengste verboden.

Elke maandag wordt in Feijenoord deze sport beoefend. Initiatiefnemer is Charlotte McKeever uit Engeland, die nu één jaar in Nederland woont. Voor haar geliefde sport kon naar bestaande verenigingen in Amsterdam of Utrecht. Veel te ver, vond zij, en dus besloot ze haar eigen vereniging in Rotterdam te starten.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services