Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Hoe vier jij het Offerfeest tijdens de corona?

Hoe vier jij het Offerfeest tijdens de corona?

Gepubliceerd: Donderdag 30 juli 2020 12:16

De corona besmettingen in Rotterdam nemen weer toe. De meeste besmettingen vinden plaats in familieverband volgens de GGD. Van donderdag 30 juli tot maandag 3 augustus is het weer Offerfeest, een belangrijk feest voor Moslims waar familie samenkomt. Dit jaar is dat anders, zo wordt er in veel moskeeën geen groot Eid-gebed georganiseerd en wordt er opgeroepen om het vooral klein te vieren. Maar hoe ziet dit feest er nu tijdens corona uit?

Het Offerfeest is het tweede ‘eid-feest’ in de Islam en valt op de tiende dag van de Hadj-maand, ongeveer 70 dagen na het einde van de Ramadan. Normaal gesproken wordt dit groots gevierd. Zo start de ochtend vaak met een gebed in de moskee, waarna er samen met (veel) familie de hele dag door gegeten en gefeest wordt.

Hoe vier jij het eid-feest nu in Rotterdam tijdens de corona? Hoe ziet je dag er uit? Wat doe je anders dan normaal? Wat mis je? En hoe ervaar jij dit feest tijdens deze periode?

Laat het ons weten en stuur een video of een vlog in van jouw dag via redactie@openrotterdam.nl
Dat kun je doen tot zaterdag 15:00u.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services