Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Oplossing voor een schoner Delfshaven

Oplossing voor een schoner Delfshaven

Gepubliceerd: Donderdag 15 maart 2018 16:17

Vuil in Delfshaven. Een probleem volgens de bewoners en volgens de politiek. Maar wat doet de politiek hieraan? Stadsinitiatief en de VVD zeggen de oplossing voor dit probleem te hebben.

Een ijzeren rek en een broodbakmachine. Het zijn twee totaal verschillende items, maar in Delfshaven kun je ze op dezelfde plaats vinden. Foutief geplaatst naast de vuilcontainers. "Mensen zetten vaak dingen neer die niet in de containers kunnen", zegt Jos Verveen van Stadsinitiatief. "Dat kunnen bankstellen zijn of hele koelkasten. Dan bellen ze de gemeente niet om het netjes op te komen halen, maar dan pleuren ze het om het op z’n Rotterdams te zeggen er gewoon bij."

Volgens Marike Abrahamse van de VVD ligt het probleem deels bij de bewoners en deels bij de politiek. "Ik denk dat het probleem aan de ene kant bij de mentaliteit ligt van de mensen, maar ook bij het stadsbestuur. Omdat er gewoon bepaalde wijken zijn waar veel wordt schoongemaakt. Bijvoorbeeld rond de Coolsingel, terwijl in Delfshaven slechts één keer in de twee weken een schoonmaakkarretje langskomt."Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services