Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Hoe houden Rotterdammers hun straat schoon?

Hoe houden Rotterdammers hun straat schoon?

Gepubliceerd: Dinsdag 09 juli 2019 17:11

Terwijl vuil op straat, volle afvalcontainers en naastplaatsingen trending topic zijn in de stad, wil wethouder Wijbenga 17 miljoen euro bezuinigen op onderhoud van de buitenruimte. Hij vindt dat het schoonhouden van de stad de verantwoordelijkheid is van de bewoners zelf en vergelijkt hen met verwende pubers. Wat vinden Rotterdammers eigenlijk hiervan? Tijdens de OPEN Vraag vroegen wij het aan bewoners in Crooswijk en het Oude Noorden.

Wijbenga is van mening dat Rotterdammers zich gedragen als verwende pubers. Die laten ook alles slingeren, omdat alles toch wel opgeruimd wordt door de ouders. Dit zou ook gelden voor de bewoners van Rotterdam. Het minder opruimen van zwerfvuil en naastplaatsingen zorgt er dan voor dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid nemen en de stad schoonhouden.

Dat de bewoners van Crooswijk en het Oude Noorden de bezuiniging een gek plan vinden spat ervan af. “Oh, ik dacht dat er allang al bezuinigd was, joh. Kijk eens rond: het vuil ligt overal”, reageert een oudere dame. Dat het vuil in die wijken een probleem is, is ook wel te zien. Op verschillende plekken zijn de vuilniszakken en het grofvuil naast de containers gelegd en op meerdere locaties ligt de straat bezaaid met zwerfvuil.

Is het dan toch niet de verantwoordelijkheid van de bewoners zelf om afval weg te gooien op de juiste manier en de straat schoon te houden? Volgens een jongen uit groep 7 is dat wel het geval. “We moeten het zelf doen en mensen ook aanspreken. Dan zeg ik: mevrouw, u laat iets vallen.” Soms gooit hij ook wel eens iets op straat: “Ik kan dan gewoon geen prullenbak vinden, dat is wel echt vervelend.” Zijn vriend noemt daarom als oplossing voor het probleem het plaatsen van meer afvalbakken.

Een andere dame is juist van mening dat het juist de verantwoordelijkheid is van de gemeente. “We geven ze toch geld? En vroeger ruimde ik het ook wel eens op, maar dat doe ik niet meer. De volgende dag ligt het er allemaal toch weer.”

Bekijk meer reacties in de OPEN Vraag hieronder.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services