Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Hier moet je op letten als je een duik neemt in zee bij Hoek van Holland

Hier moet je op letten als je een duik neemt in zee bij Hoek van Holland

Gepubliceerd: Maandag 03 augustus 2020 14:47

Deze week worden er weer hoge temperaturen verwacht. Veel Rotterdammers zoeken dan verkoeling op het strand van Hoek van Holland en nemen een frisse duik in de Noordzee.

De afgelopen weken leek het alsof er meer mensen in het water in de problemen kwamen door muistromen. Dit is een stroming dichtbij de kust, richting de zee. De stroming vind je vooral in de openingen tussen de zandbanken of de diepere gedeeltes op het strand. 

“Die heb je altijd. Dat heeft vooral te maken met de windrichting. Zodra je merkt dat je in een muistroom terecht komt, dan kun je je het beste een beetje mee laten drijven, op die manier kom je buiten de banken terecht, wanneer je voelt dat de stroming minder wordt, dan kan je schuin weer terug zwemmen naar de kust”, vertelt ervaren strandwacht Dirk van Oosten. 

De afgelopen weken was het erg druk op het strand en hebben de strandwachten tientallen badgasten moeten redden. “Dat zijn vaak mensen die niet luisteren naar de strandwachten, met lange gewaden gaan zwemmen en dan te ver de zee in gaan, dat is echt heel gevaarlijk. Het klinkt heel logisch, maar als je niet goed kunt zwemmen, ga dan ook niet te ver de zee in, niet verder dan je middel.” 

Kwallen
Door de windrichting die de komende dagen wordt verwacht krijgt het ervaren team van Dirk ‘hulp’ uit onverwachte hoek. “Waarschijnlijk krijgen we ook veel kwallen. Dat is natuurlijk erg vervelend als mensen worden gebeten, maar het zorgt er wel voor dat zwemmers dichter bij de kust blijven.”

Wil je het team van strandwachten in actie zien? Kijk dan naar de reportage die OPEN  Rotterdam eerder maakte.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services