Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Het Ro Theater en New Dutch Connections zetten zich in voor vluchtelingen

Het Ro Theater en New Dutch Connections zetten zich in voor vluchtelingen

Gepubliceerd: Donderdag 04 februari 2016 14:10

New Dutch Connections (NDC), het Ro Theater én de bewoners van Rotterdam slaan de handen ineen om toekomstige Rotterdammers een positieve start in de stad te geven.

Jongeren die nu asiel krijgen, zullen zich verspreid over het land gaan vestigen, en dus ook in Rotterdam. De Toekomstacademie, zoals het initiatief heet, moet ervoor zorgen dat jongeren die net asiel aangevraagd hebben niet in een isolement terecht komen en hun plek vinden binnen de samenleving. De jongeren kunnen niet alleen workshops volgen maar ook gekoppeld worden aan een coach of maatje, die hen weer koppelt aan hun eigen netwerk en de jongere zo op weg helpt in de stad.

Het initiatief wordt 4 februari om 20:00 uur gepresenteerd in het Ro theater. ''Iedereen die denkt iets te kunnen betekenen voor deze toekomstige Rotterdammers is welkom!'' Aldus Liet Lenshoek, medewerker van het Ro Theater.

De Toekomstacademie is opgezet door acteur Bright Richards, die enkele voorstellingen bij het Ro Theater heeft gespeeld. In de voorstelling 'Onschuld' (2007) speelde hij een Afrikaanse illegaal. Deze rol inspireerde hem om iets te betekenen voor de vluchtelingen in Nederland. Het initiatief wordt inmiddels door heel Nederland georganiseerd.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services