Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Het Luxor Theater bestaat 100 jaar!

Het Luxor Theater bestaat 100 jaar!

Gepubliceerd: Vrijdag 22 december 2017 15:18

Het is vandaag feest! Precies 100 jaar geleden opende het Luxor Theater haar deuren. Speciaal hiervoor vinden er twee bijzondere voorstellingen plaats en is er een speciale expositie, inclusief artiestenparade, in het Nieuwe Luxor.

Als het theater in 1917 gebouwd wordt aan de Kruiskade is het met 1180 stoelen onmiddellijk het grootste van Nederland. Rond de Tweede Wereldoorlog verliest het Luxor tijdelijk haar goede reputatie, vanwege de Duitse invloed, die wel zoveel mogelijk beperkt wordt. Actievoerders boycotten de films, delen pamfletten uit en gooien rookbommen in de omgeving. Maar het theater overleeft wel mooi het Bombardement.

Na meerdere verbouwingen opent koningin Beatrix op 28 april 2001 het 'Nieuwe' Luxor Theater op Zuid. Het Luxor heeft talloze bekende artiesten en shows in huis gehaald: van Snip en Snap in de jaren 40 tot De Marathon, van Wim Sonneveld tot Martin van Waardenberg.

Je kunt nog even genieten van dit jubileum, want de speciale show van Waardenberg en De Jong & Toren C loopt tot februari. De jubileumvoorstelling van Paul de Leeuw (in het Oude Luxor) eindigt op 22 december.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services