Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Het geluid van Rotterdam

Het geluid van Rotterdam

Gepubliceerd: Vrijdag 08 september 2017 22:09

Artiesten als Sabrina Starke, Eric Vloeimans, AfroJack, Ronnie Flex, Broederliefde, Nelson Freitas en Melissa Fortes hebben allemaal in Rotterdam hun muzikale roots. Maar welke invloed heeft Rotterdam als muziekstad gehad op de Nederlandse en internationale muziekcultuur? In deze nieuwe vijf-delige serie Het Geluid van Rotterdam bij OPEN Rotterdam gaan we op onderzoek.

 
 
Aflevering 5
Het Geluid van Rotterdam laat zich horen! De invloed van Rotterdam als muziekstad. Met deze week Rikke Korswagen en Else Plaisier van Halfway Station, zangeres Laise Sanches, de oprichter van Parkzicht Will van Noorloos, festival promoter Harlow Brammerloo en journalist Roland Vonk.
 
 
 
Aflevering 4
Het Geluid van Rotterdam laat zien wat Rotterdam als muziekstad in huis heeft. Deze week staan we stil bij Kaapverdië. Dankzij het platenlabel Morabeza Records werd Rotterdam DE plek wereldwijd voor Kaapverdiaanse artiesten om opnames te komen maken. De vrijheidsstrijd en de muziek is op die manier voor het nageslacht beschikbaar gebleven. Recent hebben het Stadsarchief en Muziekweb de collectie overgenomen en beschikbaar gesteld aan het publiek.


 
Aflevering 3
Het Geluid van Rotterdam laat zich horen! De invloed van Rotterdam als muziekstad. Met deze week muziek van Gery Mendes, DJ en eigenaar van Demonfuzz Records Erwin Zimmerman, zanger, componist, grafisch ontwerper en producent Mike Redman, directeur van Music Matters Marianne van der Velde en Alcindo Silva die bekend is van het Zomerfesival en de LatinWeekender.


 
Aflevering 2
Het Geluid van Rotterdam laat zich horen! De invloed van Rotterdam als muziekstad. Met deze week performances door Jaguar Tree en Afu Sensi en verder Guido van Dieren, DJ André Dadi, Andre Hart, Ruben Semmoh en host Charissa Chotoe. 
Aflevering 1
Het Geluid van Rotterdam laat zich horen! De invloed van Rotterdam als muziekstad. Met deze week: Eric Vloeimans, Yannick Hiwat, Anthony Lobato, Bootsy Paul, Bjorn Romy, Evan van der Most en host Stephanie Afrifa.


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services