Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Havenbedrijf kan meer doen om pleziervaart te informeren

Donderdag 30 juli 2015 19:35

Havenbedrijf kan meer doen om pleziervaart te informeren

Mensen die dit jaar met hun kleine motorbootje door Rotterdam willen varen, kunnen maar beter de verkeersregels op het water extra uit hun hoofd leren. Het Havenbedrijf gaat samen met de havenpolitie de pleziervaart op de Nieuwe Maas extra controleren. De vrijwilligers van de jachthaven in IJsselmonde zijn blij met de strengere controles.

Wel moet het havenbedrijf extra moeite doen om pleziervaarders van buiten Rotterdam in te lichten over de verkeersregels. Aldus de vrijwilligers. Kapiteins van vracht-, en passagiersschepen kennen de verkeersregels op het water uiteraard. Schippers van plezierjachten brengen veel minder tijd op het water door, meestal alleen de zomermaanden en zijn daarbij slecht geïnformeerd over de Rotterdamse havenregels.

“Het Havenbedrijf heeft folders uitgebracht, waarin alles in heldere taal wordt uitgelegd. Alleen liggen deze folders wel op het hoofdkantoor van de ‘Port of Rotterdam’ en niet in de clubhuizen van de jachthavens in de regio", aldus Joop Claeijs penningmeester bij WSV IJsselmonde.

Inmiddels is toegezegd de jachthaven in IJsselmonde 250 folders toe te sturen. Daarnaast heeft het Havenbedrijf een video gepubliceerd met daarin de belangrijkste regels en gevaren in de haven. Toch is het volgens de vrijwilligers van de jachthaven beter als de belangrijkste verkeersregels zowel op papier als digitaal te krijgen zijn. “Als je onderweg bent heeft niet iedereen internet tot z’n beschikking", aldus een van de vrijwilligers.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services