Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Hakki Yilmaz geselecteerd voor Paul Nijgh-penning: ‘Nice om zo’n meester te hebben’

Hakki Yilmaz geselecteerd voor Paul Nijgh-penning: ‘Nice om zo’n meester te hebben’

Gepubliceerd: Woensdag 06 maart 2019 11:54

Burgemeester Aboutaleb reikt op 12 maart drie keer de Paul Nijgh-penning uit aan Rotterdammers die op sociaal-cultureel gebied een voorbeeld zijn voor de stad. OPEN Rotterdam zendt in aanloop naar de uitreiking drie portretten uit over deze bijzondere Rotterdammers. In deze derde en laatste aflevering is badmeester Hakki Yilmaz aan de beurt.

Hakki geeft les in zwembad Afrikaanderplein waar elke week zo’n 2000 kinderen zwemles krijgen. Hij is de held van Feijenoord en krijgt zelfs de bibberende en bange jongens en meisjes aan het lachen.

“Hakki is iemand die de kinderen altijd positief stimuleert”, vertelt Hermineke van Bockxmeer, concerndirecteur stadsontwikkeling. “Hij is een schoolvoorbeeld van iemand die hier in de wijk is opgegroeid en uitgegroeid is tot een rolmodel.”

Paul Nijgh-penning
De Paul Nijgh-penning wordt om het jaar uitgereikt aan stadsgenoten die op sociaal-cultureel gebied, beroepsmatig of honorair, werkzaam zijn of zijn geweest en zich daarin bijzonder hebben onderscheiden. De penning kent een lange historie en werd voor het eerst uitgereikt in 1957.

De uitreiking op dinsdag 12 maart vindt plaats in de Burgerzaal in het Stadhuis. Bekijk hier aflevering 1 van deze serie over de Paul Nijgh-Penning met multitalent Soufiane Touzani en hier aflevering 2 over ‘wijkverbinder’ Bien Hofman.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services