Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Groots afscheid van sport grootheid Theodorus Salm

Groots afscheid van sport grootheid Theodorus Salm

Gepubliceerd: Vrijdag 16 oktober 2020 17:00

Vorige week overleed Theodorus Pieter Salm. Hij was onder meer grondlegger van de Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond voor Koreaanse vechtsporten. In Rotterdam Noord, maar ook ver daarbuiten, wordt hij op handen gedragen. In zijn sportschool in de Zaagmolenstraat lag hij opgebaard en was dan ook gelegenheid om afscheid te nemen.

“Ik vond dit het meest waardige wat ik voor mijn vader kan doen. Het afscheid nemen op de plek die het diepst bij hem zat. Het is ook hetgeen waarvan hij de bouwstenen heeft gelegd. Hij is hiermee begonnen en hij mag ook waardig hier zijn laatste dagen slijten”, vertelt zoon Rob Salm. Theodorus Salm heeft de Koreaanse vechtsport Tang Su Doo naar Nederland gebracht in de jaren ‘70. Hij richtte destijds speciaal een bond op in Nederland. Daarop volgde in 1985 de oprichting van een Europese federatie voor de vechtsport.

“Nu zoveel jaar later is het helaas aan mij om het over te nemen. Met trots kan ik over mijn vader vertellen dat hij al die jaren dat hij het Tang Su Doo gepromoot heeft altijd voor iedereen klaar heeft gestaan. Maar ook iedereen de gelegenheid gegeven heeft om een babbeltje te maken”, zegt Rob. “Ik denk dat ik een hele sterke visie heb gecreëerd door middel van mijn vader. Zijn visie, die houdt ik hoog en ik hoop dat ik dat kan evenaren”, besluit Rob.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram TwitterDeel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services