Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Green Power Kids willen Rotterdam verduurzamen

Green Power Kids willen Rotterdam verduurzamen

Gepubliceerd: Donderdag 16 mei 2019 15:16

We willen van Rotterdam een duurzame stad maken die fijn is om in te leven. De energietransitie is in volle gang. Maar wat vindt de jongste generatie eigenlijk van de stad van de toekomst?  In Bospolder-Tussendijken gaan kinderen van groep 7 en 8 van twee bassischolen, OBS Dakpark en de Valentijnschool, op pad. Ze gaan als journalisten met de mobiele telefoon de wijk in om filmpjes te maken over duurzaamheid. Ze laten ons zien wat zij belangrijk vinden, en wat er beter kan in hun wijk en in de stad.

Aflevering 4
De gemeente heeft een brief aan de bewoners van Bospolder-Tussendijken gestuurd dat zij van plan is de wijk aardgasvrij te maken. De Green Power Kids gaan in deze aflevering allerlei mensen thuis en op straat vragen wat zij daarvan vinden. Daarbij krijgen ze moeilijke tegenvragen. De meiden van de Valentijnschool gaan een bakkerij in om te kijken of deze duurzaam is. De meiden van  OBS Dakpark kijken wat er allemaal verbeterd kan worden aan huis. En de jonge rappers JuJu en Appie B stellen zichzelf voor met hun nieuwe Milieurap!
Aflevering 3
De Green Power kids gaan in deze aflevering de schooldirecteuren aan de tand voelen over hoe duurzaam de school is. Aqsa, Meera, Khiona en Lovely van de Valentijnschool gaan daarvoor zelfs het dak op met directeur Martin Krijgsman. Ook interviewen zij Yousra van de leerlingenraad. De jongens, Ravi, Ilyas en Chakir, knopen gesprekken aan met medeleerlingen over duurzaamheid en over hoe hun wijk eruit moet komen te zien.

Op OBS Dakpark ontdekken Amir, Abdulilah en Amir wat directrice Marja Damman voor dromen heeft om de school te vergroenen, en geven hun commentaar daarop. De meiden van OBS Dakpark Oumaima, Keisha, Ruth en Dina brengen een bezoek aan het proefpark, en pleiten ervoor dat het open moet blijven.


Aflevering 2
De Green Power kids gaan in deze aflevering voor het eerst de wijk in. Aqsa, Meera, Khiona en Lovely van de Valentijnschool gaan op pad om te kijken hoe het is gesteld met afvalscheiding, of mensen dat al doen en wat er beter moet.

Oumaima, Ruth, Yvette en Amir  onderzoeken of hun school, OBS Dakpark, al duurzaam met energie omgaat. Hoe groen is de wijk en waarom is groen eigenlijk goed? Dat vragen Ravi, Youssef, Ilyas en Chakir zich af. Plastic hoort niet op straat en ook niet in het riool, vinden Keisha, Dina, Amir en Abdulilah.


Aflevering 1 
Acht kinderen van de scholen OBS Dakpark en Valentijnschool hebben net de eerste les gehad in filmen met de mobiele telefoon, als mobiele journalist. Ze stellen zichzelf voor en vertellen wat ze willen verbeteren in de wijk op het gebied van duurzaamheid. Wat opvalt, de Green Power Kids willen vooral meer groen en minder plastic op straat. In een interview met de docent, Eric Creemers, vragen ze wat duurzaamheid eigenlijk is en waarom het zo belangrijk is.


Trailer Green Power Kids
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services