Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gratis Rotterdamse yoghurt voor ouderen in IJsselmonde

Gratis Rotterdamse yoghurt voor ouderen in IJsselmonde

Gepubliceerd: Dinsdag 24 maart 2020 14:43

Broer en zus Hande en Kerem Macit maken al jaren yoghurt in IJsselmonde en in deze bijzondere tijd besluiten zij ook iets bijzonders te doen. De komende tijd krijgen 65-plussers en zorgmedewerkers de yoghurt gratis thuisbezorgd. 

“De vraag naar ons product is groot en op deze manier willen we de doelgroep bereiken die het nu moeilijk heeft. En nee, we controleren niet of iemand echt in de zorg werkt, of boven de 65 is, daar moeten we gewoon op vertrouwen en dat doen we ook,” vertelt Hande Macit. Het is niet het geval, dat ze nog een behoorlijke voorraad hebben van de zuivel, waar ze zo snel mogelijk vanaf moeten. “We maken de yoghurt altijd vers en bezorgen die gratis door Rotterdam. Mijn broer Kerem doet nu het meeste werk, het maken en langsbrengen, ik doe vooral de administratie. Gelukkig hebben we nu ook een vrijwilliger die helpt met de bezorging.”

Natuurlijk wordt er ook rekening gehouden met de maatregelen aangaande het Coronavirus. “We bellen niet aan, we bellen de klant op, vertellen dat we voor de deur staan, en zetten de yoghurt dan voor de deur neer. Dan neemt de bezorger afstand en wacht tot de yoghurt wordt opgehaald door de koper.”

Hande en Kerem gaan de komende tijd nog door met deze actie, zeker tot juni. Daarnaast kunnen andere Rotterdammers ook weer hun bestelling plaatsen. “Binnenkort gaat de webshop weer open en dan kun je bij aankoop, ook een yoghurt voor een ander kopen of liever gezegd doneren.”

In 2018 maakten wij nog deze reportage over de Rotterdamse yoghurt:Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services