Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gratis maaltijd voor mensen met een kleine beurs

Gratis maaltijd voor mensen met een kleine beurs

Gepubliceerd: Zaterdag 14 juli 2018 18:14

Bij Restaurant Leaf en Heilige Boontjes kunnen mensen die het niet breed hebben gratis eten en drinken. Bij Heilige Boontjes gaan er ondertussen al tientallen gratis kopjes koffie per maand over de toonbank. Bij Leaf was het de eerste keer dat mensen gratis kunnen genieten van een maaltijd.

Als gast in het restaurant Leaf kun je een maaltijd kopen voor iemand die het minder breed heeft. In het restaurant hangt een prikbord en papieren hartjes. Op een hartje kun je een maaltijd opschrijven die je hebt gekocht. Iemand die het minder breed heeft mag een hartje uitzoeken en gratis eten. 10% van de maaltijd wordt betaald door Leaf zelf. De eigenaar van restaurant Leaf is begonnen met de “uitgestelde maaltijden”, omdat hij iets wilde doen voor mensen die het niet zo breed hebben. “Hij wil ook dat vegetarisch eten niet te duur wordt en toegankelijk is voor iedereen”, vertelt Ramona Sekeris van Leaf. Ramona Bakker en haar vrienden zijn de eerste die gebruik mogen maken van de “uitgestelde maaltijden”. Ze is al lang niet meer uit eten geweest: “Al zeker maanden. Ik heb het zelf financieel moeilijk dus best wel lekker dat andere mensen zo vrijgevig zijn”.

Heilige Boontjes aan het Burgemeester Meineszplein verzamelt geld in de fooienpot, waarmee mensen een gratis kopje koffie kunnen drinken. Het idee is begonnen nadat een medewerker van Heilige Boontjes een oudere dame een gratis kopje koffie had aangeboden om de opening van de koffiezaak te vieren. Ze barstte in tranen uit, omdat ze al drie jaar door niemand was aangesproken. Peter Stefan Pruis en zijn collega’s van Heilige Boontje waren geraakt door dame: “Omdat we dat hoorden en daarvan schrokken, hadden we zoiets van dat gaat niet gebeuren in onze stad!” Er gaan ondertussen zo’n 40 gratis kopjes koffie per maand over de toonbank.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services