Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Goede buren uit IJsselmonde schitteren in landelijk bekende documentaire

Goede buren uit IJsselmonde schitteren in landelijk bekende documentaire

Gepubliceerd: Vrijdag 15 februari 2019 17:46

Ada en Wilma zijn het middelpunt van een hoog geprezen IDFA documentaire over eenzaamheid bij ouderen. Daarvoor zijn ze meer dan 2 jaar gevolgd door door de cameraploeg van regisseuse Stella van Voorst.

De eenzaamheid die ouderdom soms met zich meebrengt is een groot probleem aan het worden in onze vergrijzende samenleving. Het lichaam van de Rotterdamse Bep de Bruin werd pas tien jaar na haar overlijden in haar woning aangetroffen door bouwvakkers. Er ging een schok door de stad. Hoe kan dat had niemand zich dan een beetje om Bep bekommerd.

De keiharde realiteit is dat veel Rotterdamse ouderen het moeten stellen zonder enig sociaal netwerk. Overburen Ada Wilma besloten actie te ondernemen en de ouderen uit hun eenzaamheid te halen. En daar is dus een documentaire over gemaakt. Documentairemaakster Stella van Voorst volgde het duo meer dan twee jaar lang in Ijsselmonde en stelde op sterke wijze een maatschappelijk probleem aan de kaak.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services