Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gil The Grid danst op jubileum van Sane Psychologen

Gil The Grid danst op jubileum van Sane Psychologen

Gepubliceerd: Donderdag 05 december 2019 15:18

Sane Psychologen bestaat 10 jaar en viert haar jubileum in Het Kasteel in Spangen. De psychologiepraktijk biedt sessies in de moedertaal van cliënten en heeft maatschappelijk werkers. Bewegingskunstenaar Gil The Grid danst op het jubileumfeest. Hij liep in 2012 een psychose op en genas zichzelf door middel van dans.

Jimmy Ista is een van de maatschappelijk werkers die in dienst zijn bij Sane: “Het is belangrijk om te leren cultuurdenken. Mensen met een migratieachtergrond behouden vaak hun eigen cultuur en dat kan botsen met de Nederlandse. In Nederland kennen we tijdsdruk terwijl andere cultuur de ‘rubbertijd’ kennen.”

De praktijk biedt daarom sessies in de moedertaal van cliënten aan. “Dit verlaagt de drempel voor veel mensen. Ze kunnen zich beter begrijpbaar maken en vaak kunnen ze hun problemen beter verwoorden in de taal die ze van kinds af aan spreken.”

Speciale gast op het jubileum van Sane Psychologen is de in Spangen opgegroeide bewegingskunstenaar Gil The Grid, die in 2017 de finale haalde van Holland’s Got Talent. Door zijn ervaringen om te zetten in dans kon hij zijn psychose een plaats geven. “Voor mij was de drempel om hulp te zoeken heel hoog”, vertelt hij. “Ik kan met psychologen praten over mijn ervaringen, maar door met psychologen te praten met kleur en een referentiekader kan ik het ook over mijn cultuur hebben.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services