Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
GEZOCHT: Rotterdammers die zich in 1975 vanuit Suriname hier vestigden

GEZOCHT: Rotterdammers die zich in 1975 vanuit Suriname hier vestigden

Gepubliceerd: Dinsdag 23 februari 2021 13:13

Rotterdammers die zich in 1975 vanuit Suriname hier vestigden worden gevraagd om hun verhaal te delen met de stichting Burger & Maatschappij. Deze stichting werkt aan een documentaireserie over de afgelopen jaren.

Op 25 november 1975 wordt Suriname onafhankelijk van Nederland. Sindsdien is het de Republiek Suriname. Niet alle Surinamers wachtten het proces waarbij de voormalige kolonie zelfstandig wordt af en vertrekken om verschillende redenen naar Nederland. Rotterdam was een van de grotere steden waar veel Surinamers zich vestigde. 


De Stichting Burger & Maatschappij is op zoek naar zes Surinaamse Nederlanders die zich in 1975 vestigden in Rotterdam en hun verhaal willen vertellen over hun komst naar de Maasstad. OPEN Rotterdam helpt mee! In de documentaireserie Rotterdammers met een Surinaams hart wordt er gekeken naar hoe deze Rotterdammers de afgelopen 45 jaar hebben ingevuld. Denk hierbij aan herinneringen, foto’s, woonsituatie, werk en cultuurbeleving. 


Ben jij of ken jij mensen die zich vanuit Suriname in 1975 Rotterdam gevestigd hebben, en lijkt het je leuk om mee te doen aan deze documentaireserie? Stuur dan een mail naar suriname45jaar@gmail.com.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services