Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gezamenlijke gft-bak in het Oude Noorden maakt afval scheiden makkelijk en helpt de buurtmoestuin

Gezamenlijke gft-bak in het Oude Noorden maakt afval scheiden makkelijk en helpt de buurtmoestuin

Gepubliceerd: Dinsdag 28 juli 2020 15:11

De bloklandtuin in de Bloklandstraat in het Oude Noorden, is al een aantal jaren een florerende buurtmoestuin. Verschillende mensen uit omliggen straten onderhouden deze tuin, onder leiding van GroenGoed. Om de grond zo voedzaam mogelijk te maken en te behouden, wordt er ook in deze moestuin compost gemaakt en gebruikt. De vrijwilligers van de tuin konden al langer hun groente, fruit en tuinafval verzamelen en donderen omdat zij toegang hadden tot de tuin.

Sibbele Meindertsma, vrijwilliger in de moestuin, besloot om een initiatief te starten waarbij de hele wijk ingezet kon worden voor het produceren van compost. Zo kwam er een gft-wijkbak voor de tuin te staan, waar de hele buurt haar groente, fruit en natuurafval in kan gooien. Via een bewonersinitiatief regelde Sibbele ook nog vijftig speciale gft-bakjes voor mensen thuis om afval in op te sparen. De gemeente heeft plannen om gft scheiden vanaf 2021 voor iedereen in Rotterdam mogelijk te maken, ook als je in een flat of appartementencomplex woont.

In het Oude Noorden is dat dus door dit initiatief al mogelijk en makkelijk gemaakt. Wil jij zelf ook gft scheiden en doneren aan de moestuin van het Oude Noorden? Op vrijdagmiddag zijn de meeste vrijwilligers in de tuin te vinden en kun je gratis een eigen gft-bakje ophalen tot de voorraad strekt.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services