Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gezamenlijk gebrouwen bier verbindt Rotterdam-Noord met Zuid

Gezamenlijk gebrouwen bier verbindt Rotterdam-Noord met Zuid

Gepubliceerd: Vrijdag 18 januari 2019 17:16

Brouwerij Noordt en de Kaapse Brouwers, twee van de grootste bierbrouwers in Rotterdam, hebben een gezamenlijk biertje op de markt gebracht. De brouwers uit Rotterdam-Noord en Rotterdam-Zuid werkten de afgelopen periode samen aan de Noordtkaap. Het eerste fust van dit nieuwe bier vervoerden zij vandaag symbolisch met een boot over de Rotte van Noord naar Zuid.

Het nieuwe biertje mixt de smaken waar beide brouwers bekend om staan. Waar het bier van de Kaapse Brouwers bekendstaat om de vele hoptonen, is het bier van Brouwerij Noordt milder van smaak door een lage gisting. Door samen de Noordtkaap te brouwen willen de brouwers laten zien dat zij geen concurrenten, maar vrienden van elkaar zijn.

Volgens Peter Rouwen van Brouwerij Noordt verliep de samenwerking met de Kaapse Brouwers vlekkeloos. Ook Étienne Vermeulen, hoofdbrouwer van de Kaapse Brouwers, is enthousiast. ‘We hebben het biertje zelf al een paar keer geprobeerd en we zijn nu wel zeker van het biertje.’Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services