Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gevulde schooltasjes én hoger onderwijs voor vluchtelingen

Gevulde schooltasjes én hoger onderwijs voor vluchtelingen

Gepubliceerd: Woensdag 16 september 2015 22:35

In alle lagen van de samenleving zetten mensen zich hard in om vluchtelingen te helpen. In Rotterdam gebeurt er van alles. Van hele kleine acties vanuit bewoners tot initiatieven van grote instellingen.

Rotterdammers doen op hun eigen terrein wat ze kunnen, om hun steentje bij te dragen. Op de 1e Middellandstraat zamelt lokale ondernemer Mario schooltasjes speelgoed in voor gevluchte kinderen, die zich momenteel in Griekenland bevinden. Door 'Bags to the Future' hebben kinderen onderweg toch iets om zich mee bezig te houden en om zich aan vast te houden.

Daarnaast zet een grote onderwijsinstelling als Hogeschool Rotterdam zich in, om op zeer korte termijn opleidingsmogelijkheden te bieden aan voorlopig 200 vluchtelingen die reeds in opvangcentra zitten. Op die manier kan er een grotere doorstroom plaatsvinden, waardoor vluchtelingen die net aankomen in Rotterdam, terecht kunnen in daarvoor aangewezen opvangcentra.

In de slijterij aan de 1e Middellandstraat waar mensen de schooltasjes kunnen inleveren praten we met de initiatiefnemers die dit mogelijk maken. Op de Hogeschool Rotterdam spreken we de heer Bormans, college voorzitter, over het initiatief om 200 vluchtelingen van een opleiding te voorzien.Wil je meer lezen over dit onderwerp? Volg ons dossier over vluchtelingen in Rotterdam 

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services