Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gesteggel in het natuurgebied Bonnenpolder Hoek van Holland

Gesteggel in het natuurgebied Bonnenpolder Hoek van Holland

Gepubliceerd: Donderdag 08 februari 2018 18:02

Er is gesteggel om de Bonnenpolder. Het natuurgebied van de familie Van Rijckevorsel wordt verkocht. Nu wil Natuurbegraven Nederland er een natuurlijke begraafplaats van maken. Dat ziet echter niet iedereen zitten.

Zo vertelt Theodoor Sandberg van de website natuurbegraafplaats-waaromniet.nl: “We leven in een klein land met relatief weinig natuur en grote bevolking. We moeten zuinig zijn op natuur en zorgen dat mensen daar onbekommerd kunnen recreëren. Dat doe je niet op een begraafplaats.”

Roy van Boekel van Natuurbegraven Nederland denkt daar heel anders over. “We willen 128 hectare van de polder toevoegen als natuurgebied aan het Staelduinse bos. In 30 hectare daarvan is het voor mensen mogelijk om hun laatste rustplaats te vinden. In de overige hectare zijn mogelijkheden om te fietsen, te wandelen en gewoon om te zijn”, benadrukt hij. Sandberg ziet een natuurgebied op zich wel zitten, maar is faliekant tegen de komst van een natuurbegraafplaats. “Je brengt er buitengewoon veel gebiedsvreemde stoffen mee binnen, want als je daar 600 graven per hectare neemt en er zijn in totaal 30 hectare. Dan breng je er wel 1,25 miljoen kilo gebiedsvreemde stoffen in. En denk eens aan alle metalen die we bij ons dragen, bijvoorbeeld pacemakers of kunstheupen: dat zit in het menselijk lichaam en wordt achtergelaten in de bodem.”Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services