Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Geen druppel regen, toch rode paraplu’s voor standbeelden

Geen druppel regen, toch rode paraplu’s voor standbeelden

Gepubliceerd: Dinsdag 15 september 2020 14:04

Een aantal standbeelden in het centrum van Rotterdam heeft een tijdelijke accessoire gekregen. Onder meer Santa Claus, beter bekend als kabouter buttplug heeft een rode paraplu! Niet omdat het de fashion must-have voor het najaar is, of dat het misschien toch gaat regenen, maar vanwege een andere veel belangrijkere reden.

De rode paraplu staat symbool voor de, in 2019 in het leven geroepen, Sex Worker Pride Movement. Deze actiegroep wil graag meer aandacht voor sekswerkers, die vaak te maken krijgen met geweld, discriminatie en het stigma dat ze van buiten af wordt opgelegd. “We willen laten zien dat sekswerkers ook gewoon mensen zijn. Die na een dag hard werken, ontspannen met een boek, een wijntje en Netflix”, zo melden de actievoerders op Instagram.

Niet alleen in het centrum vind je de versierde beelden. De locaties of de beelden hebben een associatie met seks. Zo is er ook een rode paraplu geplaatst op het standbeeld ‘Ketelbinkie’ op de Kaap. “Voor deze plek is gekozen, omdat Katendrecht van 1910 tot 1980 de bekendste werkplek was van de Rotterdamse sekswerkers met veel gelegenheden voor uitgaan en vertier voor zeelieden”, aldus de movement op Instagram.

Eerder maakten wij een docu over de sekswerkers in Rotterdam. Bekijk het hieronder.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services