Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gebroeders Groen op ontdekkingstocht langs de Maas

Gebroeders Groen op ontdekkingstocht langs de Maas

Gepubliceerd: Dinsdag 23 februari 2021 16:27

De gebroeders Groen gaan in deze nieuwe aflevering van de serie Groen Voorziening op onderzoek uit in de vele getijdengebieden die Rotterdam rijk is. Van de Maasvlakte tot het Eiland van Brienenoord zorgt de rivier de Maas voor eb en vloed en daar zijn heel wat beestje maar wat blij mee.Het was dit weekend zomers weer maar de week ervoor was er nog sprake van ijzige kou. Zelfs het zeewater bleek bevroren toen de gebroeders Groen hun ontdekkingstocht langs de Maas begonnen op het strand van de Maasvlakte. “Het lijkt wel op een slush puppy al dat ijswater”, roept Kevin wijzend naar de branding. Meteen vindt Marvin een zeecypres. “Zo cool! Een miniboompje”, zegt hij als hij het omhoog houdt. “Deze worden ook in de modelbouw gebruikt als echte bomen, maar eigenlijk zijn het kleine diertjes, hydropoliepen”, stelt de bioloog.

Hen tocht vervolgt langs de maas richting de Wilhelminahaven door naar het Eiland van Brienenoord. “Hier gaan we stenen omkeren”, zegt Kevin enthousiast. “Daar kun je vaak allemaal toffe beestjes vinden”, vult Marvin aan. Zo ook dit keer. “Een Kaukasische Vlokreeft”, roept Marvin. Het kleine diertje ligt op zijn hand. “Die komen niet van oorsprong uit Rotterdam, maar zijn via de rivieren uit de Zwarte Zee hier naartoe gekomen”, vult Kevin zijn broer aan.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services