Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Gebiedscommissie wil flexibelere openingstijden voor kroegen in de stad

Gebiedscommissie wil flexibelere openingstijden voor kroegen in de stad

Gepubliceerd: Donderdag 15 maart 2018 14:43

Met de gebiedscommissievoorzitter van Rotterdam Centrum, Suardus Ebbinge, blikken we terug op de afgelopen vier jaren en kijken we vooruit. De komende tijd zal er nog meer veranderen in het centrum, zoals meer openbare toiletten en flexibele openingstijden.

Eén van de dingen waar de gebiedscommissie advies over heeft gegeven is het evenementenbeleid. Ze vinden dat de bewoners eerder op de hoogte gesteld moeten worden van evenementen bij hun in de buurt. Een ander speerpunt van de gebiedscommissie is de horeca. De kroegen sluiten in het weekend allemaal op één tijd waardoor er veel overlast ontstaat: “We willen dat de horeca een minder strak beleid heeft. Nu moeten de kroegen dicht om 2.00 uur. We hebben een paar nachtkroegen, maar je merkt dat de druk toeneemt. Daarom hebben we ook voorgesteld: ‘begin nou een proef met flexibele openingstijden’. Dan gaan we daar straks mee beginnen”. Suardus is trots op de komst van zeven extra openbare toiletten in het centrum. “We hebben er jaren voor gestreden.”

Hij heeft ook een advies voor de nieuwe gebiedscommissie: “Wat wij echt nog moeilijk vinden en waar we hard aan moeten werken is kijk nou wie je nog niet bereikt. Waar zijn de jongeren? Wat vinden mensen met een migratie-achtergrond? Die zien we vaak minder op bewonersbijeenkomsten”.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services