Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Fastfood gerecht: De Kapsalon bestaat 10 jaar

Fastfood gerecht: De Kapsalon bestaat 10 jaar

Gepubliceerd: Woensdag 20 november 2013 10:53

De Kapsalon, het Rotterdamse gerecht bestaande uit patat, shoarma, sla, kaas en knoflooksaus, bestaat deze week tien jaar.

Tien jaar geleden verkocht shoarmazaakhouder Derius Bengu de eerste kapsalon aan bedenker van het gerecht, Nathaniël Gomes. Wanneer Gomes, eigenaar van een kapperzaak aan de Schiedamseweg trek had in patat met Shoarma belde hij naar Shoarma El Aviva, de zaak van Bengu, en zei dat hij alles in één bak wilde. Gomes verwees nieuwsgierige klanten en buurtgenoten vervolgens door naar El Aviva met de instructie: "Vraag naar 'de kapsalon". En de rest was geschiedenis. Aldus: Metro Rotterdam

Tegenwoordig is de Kapsalon niet meer weg te denken uit het fastfood aanbod van Rotterdam en ver daarbuiten. Een patent aanvragen was voor de heren helaas niet mogelijk. Wel mogen ze prijken met het feit dat het markante station Rotterdam Centraal in de Rotterdamse volksmond naar hun uitvinding vernoemd is. 'Station Kapsalon' werd door Rotterdammers verkozen tot meest favorieten bijnaam. Dit was de uitkomst van een internetverkiezing georganiseerd door uitgeverij Scheurmail Rotterdam.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services