Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Erasmus MC valt dubbel in de prijzen

Erasmus MC valt dubbel in de prijzen

Gepubliceerd: Donderdag 20 december 2018 15:18

De architectuurprijs 2018 is dinsdag uitgereikt door de Gemeente Rotterdam en architectuurinstituut AIR. Er waren twee prijzen: een vakjury prijs en een publieksprijs. Beiden gingen naar het Erasmus MC.


De uitreiking vond plaats in het Rotterdamse Stadhuis onder leiding van Wethouder van Bouwen, Bas Kurvers. Er waren zo’n 52 inzendingen waaruit er 10 werden geselecteerd. Gebouwen die tussen 1 juli 2017 en 1 juli 2018 in gebruik zijn genomen maakten kans op de prijs.

Uit deze 10 werd weer er een top 3 gemaakt en daaruit kwam dinsdag dus de winnaar.

Er is grote waardering voor het vele groen: ‘De daktuinen zijn verfrissend en ontspannend voor zowel werknemers als patiënten. Even uit de dagelijkse ziekenhuis sleur’, zo sprak een lid van de publieksjury.

De vakjury koos ook het Erasmus MC omdat ‘het groen, daglicht en binnenruimte de patiënt helpt bij het herstellen’. Ook vinden ze het heel knap dat er op een klein stukje grond zoveel is gerealiseerd.

De publieksjury beschreef: ‘Als je het gebouw inloopt slaat het een warme deken om je heen van licht en schoonheid en geeft het zo in tijden van verlies, spanning en verdriet, ook hoop en steun’, ‘Patiënten krijgen hier de ruimte om zich weer mens te voelen’.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services