Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Een ode aan schaafijs

Een ode aan schaafijs

Gepubliceerd: Dinsdag 07 augustus 2018 17:58

Deze zomer kent hoogtepunten en records qua temperaturen. Genoeg reden voor mensen om verkoeling te zoeken. Wij brengen een ode aan één van de lekkerste: schaafijs.


Zodra de eerste zonnestralen schijnen en de temperaturen beginnen te stijgen komen de schaafijs-verkopers langzaam tevoorschijn in Rotterdam. Het ijsschaafsel wordt opgevangen in een ijsschaaf en daarna in een beker geplaatst. Vervolgens wordt het ijs met zelfgemaakte stroop overgoten.

Deze bekende verkoelende versnapering is al jaren niet weg te denken uit onze stad. Ook wij genieten op zijn tijd van een heerlijk bekertje met schaafijs en daarom brengen wij een ode aan deze heerlijke traktatie.

Schaafijs-verkoper Romeo Sunter is een bekend gezicht voor de inwoners van Rotterdam. ‘’Al 27 jaar verkoop ik schaafijs op de markt van Rotterdam en de populairste smaak blijft toch ècht Cola’’, vertelt hij trots. Wij namen een kijkje bij zijn drukbezochte kraam op de Blaak Markt.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services