Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Een muur van mos op het Churchillplein!

Donderdag 09 november 2017 12:51

Een muur van mos op het Churchillplein!

Het Churchillplein is weer een bezienswaardigheid rijker! De luchtzuiverende installatie CityTree.

De CityTree heeft geen takken, maar bestaat uit een muur van mos. Deze begroeiing gebruikt het fijnstof in de lucht “voedsel”. Dit voedsel zet hij om en wordt gebruikt voor zijn eigen biomassa. Hierdoor blijft het mos groeien en neemt hij nog meer fijnstof op. De CityTree is zelfvoorzienend met een waterreservoir en zonnepanelen. De lucht die is ‘gefilterd’ door de CityTree gaat, is 25% schoner.

Happy Streets is een samenwerking tussen de Gemeente Rotterdam, DRIFT, Street Makers & Street Events en werkt samen met bewoners, ondernemers en gebruikers om de straat opnieuw in te richten. Rotterdam wordt telkens populairder, waardoor de stad groeit en drukker wordt. Met experimenten als de CityTree, test Happy Streets of mensen blij worden van de veranderingen in de straten.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services