Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Duurzame festivaloutfit ‘shoppen’ tijdens Motel Mozaïque

Duurzame festivaloutfit ‘shoppen’ tijdens Motel Mozaïque

Gepubliceerd: Dinsdag 16 april 2019 14:06

Awearness Kollektif organiseert op vrijdag 19 en zaterdag 20 april een kleding swap. Dit kan je doen op Plaza Mozaïque, te vinden op het Schouwburgplein. Je kan hier op vrijdag terecht van 13:00 t/m 20:00 uur en op zaterdag van 11:00 t/m 20:00 uur. Dit is een onderdeel van het festival Motel Mozaïque.

Het doel van dit concept is mensen bewust maken van de gevolgen van ons koopgedrag. 70% van de Nederlanders heeft tussen de 5 en 20 ongebruikte kledingstukken in de kast liggen. Dat vindt de organisatie van de kledingruil zonde en daarom kan je tijdens de swap iemand blij maken met een kledingstuk dat je niet meer draagt.

Je mag maximaal 8 kledingstukken meenemen, deze moeten schoon en gewassen zijn. Ook mogen er geen gaten of vlekken op de kleding te vinden. De kledingstukken die je inlevert worden ingedeeld met een puntensysteem, hiermee kan je andere kleding gratis “shoppen”.

Awearness Kollektif heeft hiernaast ook andere grote plannen. Samen met andere Rotterdamse partijen willen zij producten ontwerpen en maken van niet herdraagbare kleding. Dit jaar nog willen zij de eerste twee producten lanceren.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services