Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Drie Rotterdamse scholen krijgen gouden Schoolkantine Schaal 2019

Drie Rotterdamse scholen krijgen gouden Schoolkantine Schaal 2019

Gepubliceerd: Donderdag 14 februari 2019 13:08

Rotterdamse scholen OPDC Rotterdam, HPC Centrum en HPC Charlois zijn hard bezig geweest om het aanbod in hun schoolkantine gezonder te maken. En dat is niet onopgemerkt gebleven. Het Voedingscentrum reikt daarom de gouden Schoolkantine uit aan deze onderwijsinstellingen.

“Dit schooljaar zijn we begonnen met een gezond assortiment in de kantine en het was echt een omslag, ook bij collega’s. Iedereen is er bewust mee bezig en geven elkaar gezonde recepten met tips en als tussendoortje wordt bijvoorbeeld yoghurt met fruit gegeten”, vertelt Wim van Starrenburg, locatieleider OPDC Rotterdam Noord.

De school heeft de kantine gezonder gemaakt aan de hand van de Richtlijnen Gezondere Kantines. Deze richtlijnen zijn opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. De visie erachter is dat als jongeren gezond willen leven, dan is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken.

Bij HPC Centrum prijkt voor het derde jaar op rij een gouden Schoolkantine schaal. “Op onze school leren de leerlingen over gezond eten en drinken en het maken van gezonde keuzes hierbij. In de kantine kunnen zij dit in de praktijk brengen. Zo ontmoeten theorie en praktijk elkaar” aldus directeur Jamie Visser.
De Gezonde Schoolkantine is een langlopend project van het Voedingscentrum en heeft als doel een gezonder voedingsaanbod op vo- en mbo-scholen creëren. Meer informatie vind je op www.voedingscentrum.nl/gezondeschoolkantineMeer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services