Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Drakies winnen Europese titel

Maandag 22 juni 2015 15:02

Drakies winnen Europese titel

Doodop, maar helemaal trots zijn de Drakies vanmorgen teruggekomen uit Barcelona met een grote beker op zak. Het straatvoetbalteam uit Hillesluis heeft de Europese Cruyff Court-finale 6 tegen 6 gewonnen van Spanje.


De Drakies mochten na de landelijke finale de Nederlandse eer verdedigen in Barcelona, samen met een meisjesteam uit Zevenaar. De  negen jongens die mee mochten, allemaal niet ouder dan twaalf, beleefden een spannend toernooi. 

De eerste pot werd 1-0 gewonnen van Catalunya, maar van Spanje wisten de Drakies niet te winnen: het werd 0-0. Ook in de finale trof Nederland het sterke thuisland, en bleef de wedstrijd opnieuw onbeslist. Uiteindelijk was keeper Kevin 'man-of-the-match' door twee penalty's te stoppen. Uitslag: 3-5. 

Cruyff Courts 6 vs 6 is een internationaal kampioenschap waarin meer dan 20.000 jongens en meisjes tot 12 jaar deelnemen op één van de bijna 200 Cruyff Courts wereldwijd. Het doel van Cruyff Courts 6 vs 6 is om alle Cruyff Courts met elkaar te verbinden. Het kampioenschap wordt in 20 landen volgens dezelfde voorwaarden georganiseerd.


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services