Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

Dominicaanse kloosterorde opent koffiebar Adem Inn

Zondag 28 juni 2015 12:02

Dominicaanse kloosterorde opent koffiebar Adem Inn

Adem Inn heet de nieuwe koffiebar aan de Hoogstraat in Rotterdam. Het idee achter deze bar is stilte en rust. Even tijd voor bezinning in het drukke stadsleven. Met workshops en lezingen van filosofen willen de initiatiefnemers de Rotterdammer gelukkiger maken.

'De Dominicaanse kloosterorde is een orde die heel erg gericht is op studie, op verdieping. Ook een hele vrijzinnige kloosterorde. We willen niet een bepaalde boodschap verkopen, maar een plek van stilte aanbieden. Zodat mensen goed kunnen reflecteren op hun leven', vertelt initiatiefnemer Leonie van Staveren.

Bij binnenkomst moet je al meteen je mobieltje inleveren. Die gaat de kluis in. 'Wat we graag willen ontmoedigen is dat je werkt, dat je constant wordt afgeleid. We bieden dan ook geen WiFi aan. We proberen de mensen uit de dagelijkse drukte te halen met goede literatuur, film vertoningen en allerlei sprekers. Dat kunnen filosofen zijn of bijvoorbeeld een monnik.'

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services