Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Dit is waarom je door heel de stad lichtjes kan zien

Dit is waarom je door heel de stad lichtjes kan zien

Gepubliceerd: Donderdag 10 december 2020 17:19

Heb jij de schijnwerpers in de stad al gespot? Elke avond branden er op verschillende plekken in Rotterdam vanaf de schemering tot 23.00 uur lichten die door de Rotterdamse kunstorganisatie Mothership en de Gemeente Rotterdam onder de noemer ‘Rotterdam Verlicht!’ zijn geplaatst.

De locaties die Mothership heeft uitgerust met de lichten zijn onder meer het Heemraadsplein, Noordplein, Afrikaanderplein en Alexanderplein. “Het initiatief is gestart om de Rotterdammers en de horeca een gevoel van hoop te geven in deze bizarre tijd”, zegt Jeroen Everaerts van Mothership.

“Niet alleen hebben we het gedaan omdat het erg mooi is of om de horeca een gevoel van hoop te bieden, er zit ook nog een andere gedachte achter.” Zo kwamen volgens hem bij de Van Oldenbarneveltplaats vroeger Kaapverdianen samen om hun weg te vinden in Rotterdam. “In het teken daarvan hebben we onze lichten de kleuren gegeven van de Kaapverdiaanse vlag”, legt Jeroen uit. 

De lichten zijn waarschijnlijk tot 20 februari te zien. 

Foto’s met dank aan Mothership,  Jan Kok en Santos. 


‘Rotterdam Verlicht!’ Laurenskerk ‘Rotterdam Verlicht!’ POST kantoor‘Rotterdam Verlicht!’ Rijnhaven Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services