Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Dieren, percussie en dans op de stadsparade van Orfeo & Majnun

Dieren, percussie en dans op de stadsparade van Orfeo & Majnun

Gepubliceerd: Dinsdag 07 mei 2019 16:38

Tijdens de stadsparade van Orfeo & Majnun op 18 mei spelen dieren een grote rol. Dat is terug te zien in een aantal van de optredens, maar ook tijdens een workshop dieren maken waar iedereen bij mag aansluiten.

In het verhaal van Orpheus en Eurydice komen dieren op verschillende manieren terug. De gedichten van Majnun zijn zo mooi dat dieren er tam van worden en Orpheus kan zo mooi zingen dat dieren zich om hem heen verzamelen.

In deze vierde aflevering neemt creative director Rajiv Bhagwanbali de kijker mee naar een repetitie van Shinji Entertainment, Brassbandschool Rotterdam en de dansers van Jungle Boogie. Ook zij laten het dierenthema terugkomen in hun energieke performance. Bekijk alle afleveringen op Openrotterdam.nl/operadagen-rotterdam.De stadsparade Orfeo & Majnun vindt plaats op 18 mei als onderdeel van de Operadagen Rotterdam. Tijdens Orfeo & Majnun worden de Griekse tragedie over Orpheus en Eurydice en het Arabische liefdesverhaal over Layla en Majnun samengevoegd tot één verhaal. De thema’s liefde, verlies en verlangen staan centraal.

Deze video is gemaakt in opdracht van OPERADAGEN Rotterdam. Orfeo & Majnun is een internationaal samenwerkingsproject. Initiatiefnemer: De Munt (Brussel). Europese partners: Wiener Konzerthaus (Oostenrijk), Festival d’Aix-en-Provence (Frankrijk), European Capital of Culture Valletta 2018 (Malta), Krakow Festival Office (Polen), MSMFeira (Portugal) en Operadagen Rotterdam. Ondersteund door Creative Europe.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter


Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services