Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Deze week in 010nu

Deze week in 010nu

Gepubliceerd: Zondag 21 februari 2021 13:25

Dit is het weekoverzicht van 010nu met een selectie van reportages uit 010nu

Woningcorporatie Vestia en Vastgoedbeheerbedrijf Alvast dreigen vanaf 1 maart tientallen huurders op straat te zetten in de Tweebosbuurt. De bewoners zijn niet blij met de mogelijke uithuiszetting en protesteerden voor de deur van Vestia in de Afrikaanderwijk. OPEN Rotterdam was er live bij.De gemeente heeft zich op donderdag 18 februari gebogen over het vraagstuk of er gebouwd moet worden aan de Parkhaven bij de Euromast. Ondanks de bezwaren van bewoners en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed, heeft een meerderheid in de gemeenteraad ingestemd met de bouw. Vóór deze beslissing van de gemeente spraken we met voor- en tegenstanders van de plannen.Op de hoek van de Jacob Catsstraat en de Zwart Janstraat in het Oude Noorden, staat Rinus al 31 jaar met zijn groente- en fruitkraam. Omdat zijn vergunning verjaard was, leek het er even op dat hij weg moest. Gelukkig kon hij, na een massaal getekende petitie, weer open op zijn oude vertrouwde plekje. De Rotterdamse horeca is nu bijna een jaar zo goed als gesloten, vanwege de coronamaatregelen. Joris van Dongen, eigenaar van onder andere La Buvette en club Vibes, denkt dat hij binnenkort weer aan de slag kan. Dat geldt niet voor Mitchell en Roland Hettema, van de Huiskantine. Zij begonnen met een crowdfunding om de vaste lasten van hun club te kunnen betalen.De mentale gezondheid van Rotterdammers gaat door de coronacrisis achteruit. Instellingen en deskundigen trekken aan de bel. Ik ga voor de serie “Mentaal gezond tijdens corona” naar de Binnenrotte en vraag daar de Rotterdammers hoe gaat het nou eigenlijk met ze gaat.
Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat
Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services