Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Deze Rotterdamse zalen mogen meer dan dertig personen ontvangen

Deze Rotterdamse zalen mogen meer dan dertig personen ontvangen

Gepubliceerd: Maandag 05 oktober 2020 14:44

Vijf Rotterdamse (culturele) instellingen hebben toestemming gekregen om meer dan dertig personen te ontvangen in een afgesloten ruimte. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond laat maandagmiddag weten dat bij deze zalen maximaal 250 personen binnen mogen zijn, maar de anderhalve meter blijft wel van toepassing.

Bezoekers van Theater Zuidplein, De Doelen, de Maassilo, Pathé de Kuip en het Jeugdtheater Hofplein mogen met meer dan dertig tegelijk (op afstand) naar binnen. De horeca in deze panden moet wel volgens de geldende maatregelen om 22.00 uur zijn deuren sluiten. De ontheffing geldt, zo schrijft de Veiligheidsregio nadrukkelijk, niet voor partijen of feesten die in deze gebouwen gehouden worden. Ook moeten de ruimten een minimale capaciteit van 150 bezoekers hebben. Instellingen die ook een ontheffing willen kunnen zich bij de Veiligheidsregio melden, al wordt er gewaarschuwd dat ‘er streng gekeken wordt’ naar de aanmeldingscriteria omdat het aantal coronabesmettingen nog steeds oploopt in de omgeving.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services