Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Delfshaven Draait Door

Delfshaven Draait Door

Gepubliceerd: Dinsdag 09 augustus 2016 16:22

Vierdelige podcast vanuit kroeg, kerk, lunchroom én sportkantine

Iedereen weet: het echte leven, dat vindt plaats in de wijk, op plekken waar mensen elkaar vinden. OPEN Rotterdam en Vers Beton presenteren daarom deze zomer Delfshaven Draait Door. In deze vierdelige podcast-talkshow bezoeken Tara Lewis en Inge Janse vier plekken waar het leven van Delfshaven plaatsvindt en waar mensen elkaar ontmoeten.

Samen met deze mensen bespreken ze in een moordtempo het leven: van het grote wereldnieuws tot de laatste roddels uit de wijk. Zo bieden we een venster op de wereld door de ogen van de wijk. 

Oproep!
Elke vrijdag wordt de podcast hier en op Vers Beton gepubliceerd. De opname duurt 16 minuten. Zin om een uitzending bij te wonen? Zaterdag 20 augustus wordt Delfshaven Draait Door opgenomen bij kringloopwinkel De Majum aan de Schoonderloostraat 235.

Delfshaven Draait Door wordt mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsbudget Lokale Media van de Gebiedscommissie Delfshaven.

Foto: (c) Martje Louter

Aflevering 1 - Podcast vanuit Café Aan Zet, thuishaven van Cowboy Jos
Voor de eerste uitzending waren Inge Janse en Tara Lewis te gast bij Café Aan Zet op de Schiedamseweg, waarbij ze onder meer praten met Cowboy Jos (‘Doe mij eens vijf euro geven’) en barvrouw Tina (‘barpsychologe en sekstherapeut’).Aflevering 2 - Podcast vanuit Lunchroom Oproer, de huiskamer van Delfshaven
Voor de tweede uitzending waren Inge Janse en Tara Lewis te gast bij Lunchroom Oproer op de Schiedamseweg, waarbij ze met vaste gasten Frans en Ellie onder meer praten over de straf van Yuri, natte vogeltjes en moord aan de Voorhaven.Aflevering 3 - Podcast vanuit kringloopwinkel De Majum
Voor de derde uitzending waren Inge Janse en Tara Lewis te gast bij kringloopwinkel De Majum op de Schoonderloostraat. Daar horen we in hoeverre het leven van uitbater Jan op dat van Rocky Balboa lijkt, vertelt Piet waarom hij geen enkele vertrouwen heeft in het woonreferendum en licht vrijwilliger Sara toe waarom juist zij, als ex-vluchteling, de huidige stroom te veel vindt worden.Aflevering 4 - Podcast vanuit Sparta-kantine De Bosselaar
Iedereen weet: het echte leven, dat vindt plaats in de wijk, op plekken waar mensen elkaar vinden. Open Rotterdam en Vers Beton presenteren daarom deze zomer Delfshaven Draait Door. Voor de vierde en laatste uitzending waren Inge Janse en Tara Lewis te gast op Het Kasteel. Op het terras van de Bosselaar, de maatschappelijke ruimte van Sparta, horen we onder andere waarom Annemarie liever ratten dan duiven op straat ziet en legt de Turkse Aylin uit waarom het partijprogramma van Wilders ook wel goede punten bevat.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services