Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
De rel en onzekerheid rond het Schiekadeblok

De rel en onzekerheid rond het Schiekadeblok

Gepubliceerd: Woensdag 20 februari 2019 18:05

In de nieuwe tweewekelijkse serie Politiek op Straat gaan onze reporters Justin en Rachid de straat op om hyperlokale politieke kwesties aan de kaak te stellen. In de tweede aflevering aandacht voor de soap rond het Schiekadeblok. Een kwestie die zelfs de landelijke media haalde, maar waarbij wij ons vooral af vroegen hoe de omwonenden hiernaar kijken.

“Ik heb vooral het idee dat het over de rug van de bewoners gaat”, zo begint Gijs wanneer hij terugblikt op datgene wat er de afgelopen weken is gebeurt. Gijs woont zelf in de Weenaflat en kijkt uit op het gebied dat de gemeente vooralsnog veel hoofdpijn bezorgt.

Het leidde tot een hoop commotie en ook onzekerheid: “Soms verschijnen er nieuwe plannen en als mensen dan ineens een gigantische woontoren op hun werkplek zien, dan schrikken ze wel een beetje”, zegt Linder Wijntjes van Urban Guides die zelf ook in het Schieblock werkzaam is. “Ik ben momenteel ook aan het verbouwen”, voegt hij toe: “Dus misschien is dat een beetje de Goden verzoeken…”

Toch is het nog steeds niet duidelijk wat er precies gaat gebeuren: “De komende tijd zal het eerst nog over het verleden gaan vrees ik. Maar daarna moeten we de bladzijde omslaan en echt werken aan de toekomst van dit gebied”, zo besluit gemeenteraadslid Lies Roest van GroenLinks.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services