Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons

De fietsvlonder: een super Rotterdamse uitvinding

Donderdag 27 augustus 2015 17:46

De fietsvlonder: een super Rotterdamse uitvinding

Je fiets een beetje netjes parkeren in het centrum is soms echt een ramp. Voor auto’s zijn er netjes parkeervakken aangelegd langs de weg of zelfs hele garages gebouwd. Voor de tweewieler zit er vaak niets anders op dan hem op de stoep aan een paal te zetten of gewoon tegen een gevel aan. Die parkeeroverlast waren ze in het Hoogkwartier een beetje zat en kwamen met een idee: een fietsvlonder.

Het is niet meer dan een paar palets met daarop wat fietsbeugels gemonteerd. Wel bijzonder is dat zowel bewoners, winkeliers als de gemeente bereid zijn om hiervoor een aantal parkeerplekken voor auto’s in de straat op te geven. Het Hoogkwartier verjongt in rap tempo en veel jongeren hechten meer aan een fiets dan aan een auto. Dat bracht ook een toename van het aantal fietsen met zich mee en daarmee ook een flink aantal fietsen die overal en nergens werden neergezet.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services