Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
De Druk

De Druk

Gepubliceerd: Donderdag 07 september 2017 16:35

De Druk is een 2-delige dramaserie waarin we een fictieve versie van Reggery Gravenbeek’s levensverhaal vertellen. Ondanks dat hij uit een omgeving komt waar veel jongeren in de criminaliteit belanden stond hij bekend om zijn aanleg voor sport. Als tiener was hij dan ook een positieve voorbeeld voor de kinderen in zijn buurt. Maar op een dag is die positiviteit tot een einde gekomen. Reggery is in elkaar geslagen en in zijn gezicht gestoken omdat een groepje jonge criminelen op zoek waren naar zijn beste vriend. Reggery’s aanzien op het voetbalpleintje daalde vervolgens aanzienlijk. Hij had de situatie niet zien aankomen en had er geen antwoord op. Hij kon aangifte doen en bekend staan als een “snitch”, niets doen en bekend staan als een mietje, of hij kon de jongens terugpakken met alle risico’s van dien.

Jongeren die teveel waarde hechten aan aanzien en respect op straat maken verkeerde keuzes, en vervolgens weer, en vervolgens weer. Tot ze in de gevangenis belanden. Aan de hand van scènes die uit het leven gegrepen zijn zullen we laten zien hoe snel een jongen vol potentie in een neerwaartse spiraal kan belanden.
 

Aflevering 2
Ritchie raakt steeds dieper verzeild in de drugswereld. Drugsbaas Zouhair merkt hem op en bied hem een kans om te groeien. Tot Gino’s grote teleurstelling weigert Ritchie het aanbod om meer af te nemen. Gino en Ritchie hebben ruzie en Ritchie besluit om er voorgoed uit te stappen. Maar als Ritchie en Gino noodgedwongen nog een laatste deal samen moeten doen slaat het noodlot toe.


Aflevering 1
Ritchie wordt in elkaar geslagen en in zijn gezicht gestoken omdat een stel drugsdealers op zoek waren naar zijn beste vriend Gino. Ritchie kon aangifte doen en bekend staan als een “snitch”, niets doen en bekend staan als een mietje, of hij kon de jongens terugpakken met alle risico’s van dien. Gino profiteert van de situatie, hij helpt Ritchie om ze terug te pakken en in het proces berooft hij de drugsdealers van hun spul. Ritchie en Gino gaan vervolgens dan zelf dealen.Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services