Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
De ‘Moeder van Zuid’ wint landelijke Herman Divendal Award 2019

De ‘Moeder van Zuid’ wint landelijke Herman Divendal Award 2019

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 18:24

Zoë Cochia werd begin dit jaar genomineerd voor de Herman Divendal Award, de landelijke prijs voor kunstenaars, die iets bijdragen aan hun omgeving. Vrijdag 8 februari sleept ze de Herman Divendal Award en de bijbehorende geldprijs van 10.000 euro in de wacht.

Ze heeft niets voor niets de bijnaam Moeder van Zuid. Met haar sociale kunstgalerie Niffo stal ze de harten van de bewoners van de Afrikaanderwijk. Met NIFFO vervult ze op unieke wijze een belangrijke verbindende functie in de Afrikaanderwijk.

Zoë Cochia vertrok ooit uit het toen nog communistische Roemenië om uiteindelijk hier de kunstacademie te volgen. Ze zet zich duidelijk graag in voor de jongeren op Zuid die net als zij iets harder moeten werken voor hun toekomst dan de rest.


Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services