Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Dakloos in Rotterdam: hoe kom je als jongere weer aan een huis?

Dakloos in Rotterdam: hoe kom je als jongere weer aan een huis?

Gepubliceerd: Donderdag 15 oktober 2020 09:02

Ruzie met ouders, overnachten in een vrachtwagen, te jong en onervaren om al op eigen benen te staan. Rianne, Dwight en Kevin belandden om uiteenlopende redenen op straat. Ze delen met Vers Beton en OPEN Rotterdam hun moeilijke zoektocht naar stabiliteit en een nieuwe plek om te wonen.

Kevin (22) staat in de open keuken van crisisopvang Bolkruid in Prins Alexander. Hij rommelt wat met pannen om zijn net afgehaalde saotosoep op te warmen. “Wil je ook?” Kevin kwam langs om zijn verhaal te vertellen. Het is duidelijk dat hij zich nog steeds thuis voelt in de kleine woonkamer van de jongerenopvang waar hij vier maanden heeft gezeten. Een onopvallend huizenblok, met dertien aparte slaapkamers, gerund door zorginstelling Pameijer. Sinds een krap half jaar woont hij met twee andere jongens in een appartementje in de stad. Eentje kent hij van hier.

Kevin is een van de vele dakloze jongeren die dakloos raakte in Rotterdam. Hun aantal is de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit is een gezamenlijke productie van Vers Beton en OPEN Rotterdam. Lees hier het hele artikel op de website van Vers Beton. Beeld: Lucia Lenders voor Vers Beton en OPEN Rotterdam.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services