Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Cyberworkplace leert jongeren om systemen ethisch te hacken

Cyberworkplace leert jongeren om systemen ethisch te hacken

Gepubliceerd: Zaterdag 09 februari 2019 19:08

Het is de laatste tijd veel in het nieuws: hackers proberen op allerlei manieren elektronische apparaten binnen te komen. Bij Cyberworkplace aan de Schiedamse Vest doen ze daar wat aan, want daar worden Rotterdamse jongeren opgeleid tot ethische hackers. Dit zijn hackers, die door systemen te hacken diezelfde systemen veiliger maken.

De jongeren die de kneepjes van het vak leren bij Cyberworkplace hoeven geen collegegeld te betalen. De non-profit organisatie hoopt door de jongeren allerlei ICT-vaardigheden aan te leren en werkervaring op te laten doen, het tekort aan de cybersecurity-expertise op de arbeidsmarkt te verkleinen. ‘Een heel uniek project’, aldus ICT-docent Maarten van Duivenbode.

OPEN Rotterdam ging langs en testte de studenten door ze in te laten breken in een mobiele telefoon. Ook geeft docent Maarten tips om jouw telefoon extra te beschermen.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - 1e Middellandstraat 103 - 3021 BD Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services