Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Containers vol hulpgoederen onderweg naar Griekenland

Containers vol hulpgoederen onderweg naar Griekenland

Gepubliceerd: Donderdag 03 december 2015 16:27

Twee zeecontainers vol met hulpgoederen uit Rotterdam en omgeving zijn vanuit Bleiswijk vertrokken naar Griekenland vertrokken. De containers zitten vol met hulpgoederen die door tienduizend burgers zijn gedoneerd.

Zo'n 400 vrijwilligers van het burgerinitiatief "Hulpkaravaan naar Griekenland" hebben de goederen gesorteerd en ingepakt. Het transport, dat donderdag rond het middaguur vertrok, wordt grotendeels door de logistieke partners voor hun rekening genomen.

 
De stichting werkt in Griekenland nauw samen met Griekse vrijwilligersinitiatieven voor vluchtelingen. Er wordt met hen afgestemd waar de tenten, slaapzakken, voeding, medicijnen, winterkleding, et cetera naartoe moeten. Een deel gaat naar Athene, Piraeus en Kos, een ander deel gaat naar Thessaloniki en komt uiteindelijk in kamp Idomeni terecht, aan de Grieks-Macedonische grens. Daar is de situatie bijzonder nijpend.

Na deze karavaan zullen er komende winter nog meer volgen. En naast hulpgoederen worden ook vrijwilligers uitgezonden om de lokale organisaties te ondersteunen. Stichting Hulpkaravaan is daarom onvermoeibaar op zoek naar meer vrijwilligers en goederen om te sorteren.

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services