Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Congrestival inspireert iedereen die te maken heeft met dementie

Congrestival inspireert iedereen die te maken heeft met dementie

Gepubliceerd: Woensdag 13 juni 2018 12:23

Voor iedereen die met dementie te maken heeft, werd maandag in de Centrale Bibliotheek het Congrestival georganiseerd. Het doel was om mantelzorgers, zorgprofessionals en dementerende senioren bij elkaar te brengen en via workshops van elkaar te leren.

“Ik ben mantelzorger voor mijn zusje die is hevig aan het dementeren. En afgelopen winter is haar man ook begonnen. Dat is heel zwaar. Je maakt allerlei gekke dingen mee. Sleutelbos in de vriezer. Telefoon in bed. Heel moeilijk”, begint Jopie Gloudie. Zij is op het Congrestival om verhalen van andere mensen te horen en te kijken hoe zij ermee om gaan. “Ik ben 78 en een mens is nooit te oud om te leren”, stelt ze.

“We willen ook een beetje de andere kant van dementie laten zien. Dementie is altijd moeilijk, verdrietig, angstig en somber, maar eigenlijk zijn er toch nog een heleboel dingen mogelijk als je dementie hebt. Dat willen we op dit Congrestival laten zien om mensen te inspireren”, besluit Jacomine de Lange van Hogeschool Rotterdam.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Lloydstraat 23 - 3024 EA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services