Heb je een nieuwstip voor ons? X

Vul dan onderstaand formulier in en voeg eventueel een foto of een tekstbestand toe. Indien nodig nemen we contact met je op.

Zoeken
Tip ons icoon Tip ons
Chinees Nieuwjaar afgetrapt bij de Vlaggenparade

Chinees Nieuwjaar afgetrapt bij de Vlaggenparade

Gepubliceerd: Dinsdag 05 februari 2019 16:55

Rotterdam staat deze week weer in het teken van het Chinees Nieuwjaar. Het festival werd gisteren feestelijk afgetrapt bij de Vlaggenparade aan de Boompjes.

Arjan Chan, voorzitter van het Rotterdam Chinese New Year, mocht de vlag hijsen, terwijl een Chinese draak dansend het nieuwe jaar inluidde. "Het Chinese nieuwjaar lijkt een beetje op wat we hier met kerst en oud en nieuw doen", vertelt Chan. "Dat doe je met het gezin, lekker eten en vuurwerk."

Het Chinees Nieuwjaar staat elk jaar in het teken van een sterrenbeeld. 2019 is het jaar van het varken. Dat is ook te zien in de stad. Door het hele centrum zijn standbeelden van varkens te zien, beschilderd door Rotterdamse kunstenaars. Een van de kunstwerken is van Dyan van Staveren. Haar werk is te zien in de Markthal. Dyan: "Als ik denk aan een varken of een zwijn, denk ik aan het bos. Daarom heb ik een bos op mijn varken geschilderd."

Deze video kwam tot stand in samenwerking met de Stichting Vlaggenparade. Deze stichting onderhoudt de vlaggen aan de Boompjes en gaat soms samenwerkingen aan met Rotterdamse evenementen, of goede doelen die ook vlaggen mogen hijsen. Eerder maakten we deze video over de aftrap van het Reggae Festival in Rotterdam. Voor meer informatie kijk op: www.openrotterdam.nl/vlaggenparade.Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter

Deel deze pagina:

OPEN Rotterdam - 010 8201702 - info@openrotterdam.nl - Eendrachtsplein 3 - 3015 LA Rotterdam - Realisatie website: HPU Internet Services